Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale din Constanța, la ceas aniversar

ro

17 Oct, 2018 15:55 2232 Marime text
Joi, 18 octombrie, a.c., începând cu ora 09.30, la sediul Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale din Constanța se va desfășura simpozionul științific aniversar cu tema “Performanță, rigurozitate și competență în cercetarea științifică”.

Evenimentul organizat de specialiștii Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale, în colaborare cu reprezentanți ai Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină-GEOECOMAR va cuprinde prezentarea unor lucrări științifice, informări și schimburi de idei între reprezentanții structurilor colaboratoare din mediul universitar și de cercetare-dezvoltare inovare și partenerii din industria de apărare, precum și o expoziție cu realizările cercetătorilor din instituție.

Temele ce vor fi susținute în cadrul activității aparțin colectivelor de cercetare din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale, structurilor colaboratoare din mediul universitar și de cercetare-dezvoltare-inovare, partenerilor din industria de apărare și a celor din cadrul proiectelor desfășurate sub egida PNIII-P2.

Scurt Istoric

La data de 18 octombrie 1966, prin Ordinul Ministrului Forţelor Armate nr. CL 00/1080, a luat ființă Centrul de Cercetări Ştiinţifice al Marinei Militare, în subordinea Comandamentului Marinei Militare.
S-a stabilit ca Centrul de Cercetări să funcţioneze într-unul din pavilioanele cazărmii Direcţiei Hidrografice Maritime din Constanţa, strada Ştefăniţă Vodă, nr.4.
       
Prin Ordinul comandantului Marinei Militare nr. P.A. 001392 din 5 noiembrie 1966, căpitanul de rangul I ing. Ion MIULESCU a fost numit şef al centrului şi a fost însărcinat cu operaţiunile de înfiinţare ale acestei instituţii.

Prin Ordinul ministrului Apărării Naţionale nr. M1 din 7 ianuarie 1998, centrul a fost integrat în structura Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, subordonată Departamentului pentru Armamente, sub denumirea de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Tehnică de Marină.

În data de 20 noiembrie 2001, prin Comunicarea Statului Major General nr. G3/4067 din 1 noiembrie 2001, instituţia primeşte denumirea actuală: Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Forţele Navale.

Sursă foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii