Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune președintele Iohannis despre contestarea în contencios a decretului privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării

ro

14 Jan, 2019 18:29 989 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a calificat, luni, drept un demers "inoportun" şi "riscant" contestarea în contencios a decretului privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării, informează Agerpres.ro

"Am văzut că este foarte vocal acest ministru (al Apărării - n.r.) care nu a fost capabil să vină cu o propunere legală şi o ţine una şi bună. Sunt două aspecte. Propunerea pe care a făcut-o ministrul Apărării în CSAT nu a fost o propunere legală, în speţă a propus o persoană pentru două funcţii în aceeaşi şedinţă, ceea ce nu se poate. A doua chestiune pe care omite să o spună acest ministru PSD-ist este că, de fapt, nu a avut o propunere pentru şeful Armatei. Nu există nicio propunere a lui către mine sau cu o nominalizare a unei persoane care ar urma să ocupe această funcţie. Decizia pe care am luat-o atunci a fost singura posibilă şi corectă de a prelungi mandatul şefului Armatei în funcţie. Acum PSD este foarte supărat şi ministrul este foarte supărat că nu i-a ieşit jocul, asta nu schimbă absolut nimic", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.


El a adăugat că "pur şi simplu" propunerea ministrului Apărării a fost "nelegală".

"Propunerea ministrului a fost pur şi simplu nelegală, iar o propunere pentru şeful Armatei a lipsit pur şi simplu. Faptul că se adresează acum în contencios cu ierarhia militară mi se pare un demers inoportun, riscant. Generalul Ciucă este o persoană foarte respectată şi cu o poziţie importantă şi în cadrul preşedinţiei noastre şi în structurile militare europene şi în structurile militare NATO. Ce va gândi un înalt responsabil, de exemplu, din armata unei ţări cu care suntem aliaţi dacă află că ministrul Apărării merge în contencios să-şi conteste propriul şef al Armatei? Nişte acţiuni prost gândite de tip PSD-ist", a susţinut preşedintele.


În opinia sa, "jocul" PSD este de a pune "mâna" pe toate funcţiile din stat.

"Asta nu se poate. Funcţiile din stat se ocupă şi pe criteriul competenţei", a spus Iohannis.

Săptămâna trecută, ministerul Apărării Naţionale a depus o plângere prealabilă la Administraţia Prezidenţială prin care solicită revocarea decretului privind prelungirea mandatului şefului Statului Major al Apărării. 

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii