Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:56 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune CNADNR despre starea drumurilor după ultimele ninsori

ro

30 Nov, 2014 15:50 1304 Marime text
Urmare căderilor de precipitaţii sub forma de ploaie, lapoviţă şi ninsoare precum şi a codurilor galbene de polei Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a acţionat nonstop, monitorizând permanent condiţiile meteo-rutiere de pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi.
 
CNADNR SA a acţionat în permanenţă răspândind materiale antiderapante pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care s-a format polei. Astfel, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, precum şi în decursul nopţii de duminică, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a acţionat împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe partea carosabilă a autostrăzilor şi drumurilor naţionale în următoarele judeţe aflate sub incidenţa codului galben de polei: Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Argeş, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Alba, Sălaj, Bacău, Vaslui, Suceava, Vrancea, Iaşi, Galaţi, Neamţ, Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Ialomiţa, Brăila, Tulcea, şi Constanţa.

În toate aceste judeţe s-a intervenit cu 741 de autoutilaje. De asemenea, au fost răspândite pe partea carosabilă 4926,5 tone material antiderapant şi 400 litri soluţie chimică degivrantă. CNADNR SA va continua să acţioneze 24 ore pe zi, monitorizând permanent condiţiile meteo-rutiere de pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi şi intervenind de îndată ce situaţia o va impune.
 
De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează în continuare pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.
O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.
 
În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii