Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se schimbă în armata română. Concept nou

ro

07 Mar, 2016 20:11 3850 Marime text
 
Astăzi s-a desfăşurat cea de-a doua întâlnire cu reprezentanţi ai Parlamentului, ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, experţi din sfera apărării şi securităţii, precum şi cu membri ai mediului asociativ al militarilor în rezervă pe tema stadiului şi perspectivelor de implementare a proiectului sectorial prioritar „Alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate”.

“Avem în vedere ca Statul Major al Apărării să fie condus de şeful S.M.A., care va exercita comanda deplină a structurii de forţe a Armatei României, va fi principalul consilier militar al Preşedintelui României, al Primului Ministru şi al ministrului apărării naţionale”, Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale.
 
Trebuie făcută precizarea că transformarea Statului Major General în Stat Major al Apărării reprezintă un concept aplicat în spaţiul Euro-Atlantic care să asigure o mai bună funcţionare a organismului militar în raport cu cerinţele şi nevoile instituţiei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Hornea 08 Mar, 2016 14:57 O propunere mai veche, din perioada amiralului Ghe Marin care se materializeaza acum. Felicitari decidentilor.