Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce maşini va scoate Dacia în următorii ani

ro

13 Oct, 2012 13:53 1741 Marime text

Dacia a avut parte de două recorduri anul acesta: a lansat 6 modele noi într-un singur an şi trei dintre ele la un salon internaţional - Paris. Dacia are planuri mari şi pentru viitor: de la o mini Dacia de 5.000 de euro, un nou "papuc" şi poate chiar o revenire a modelului Solenza. Pe lângă acestea, SUV-ul Duster se pregăteşte pentru un facelift.
După Lodgy au urmat Dokker şi Dokker Van, iar la Salonul Auto de la Paris a venit rândul vedetei Logan şi Sandero şi Sandero Stepway. După avalanşa de lansări din 2012, Dacia se pregăteşte pentru alte modele, dar lansările vor avvea un ritm mult mai lent.
Primul model lansat după sarabanda din 2012 ar putea fi cea a unui nou "papuc" pentru că producţia Loganului Pick-Up va înceta luna viitoare. Încă nu se ştie din ce model va fi derivat noul pick-up şi la ce uzină va fi construit. Există trei posibilităţi: un papuc Logan 2, un Dokker pick-up sau, cea mai exotică variantă, un Duster Pick-Up.
În 2013, SUV-ul Duster ar putea primi un facelift, iar conform presei germane, în 2017 Dacia arr putea lansa Duster 2.
Mini-Dacia ar putea intra în producţie în 2014 şi va avea un preţ de circa 5.000 de euro. Se va numi Towny sau Citadine.
Există speculaţii despre un model mai mare decât Logan, de 4,80 metri lungime, cu dotări mai sofisticate. Francezii au spu chiar că ar putea purta numele Solenza.

 

Citeşte AICI articolul în întregime

 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii