Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat Klaus Iohannis după ședința CSAT. Propunerea PSD pentru șefia Armatei, respinsă

ro

28 Dec, 2018 12:54 1666 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, face declaraţii de presă după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Oficial, tema ședinței CSAT a fost numirea unui nou șef al Armatei, scrie Antena3.ro.

„A existat un singur punct pe ordinea zi a CSAT, un punct la cererea ministrului Apărării care viza diferite schimbări pe funcții din conducerea Armatei. Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii. În consecință, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării. E o situație foarte neplăcută, care arată încă o dată că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării”, a spus Iohannis.

Iohannis a declarat că a respins solicitarea ministrului Apărării de a-l schimba din funcție pe șeful Armatei. 

„În situația în care am ajuns, practic nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcția de șef al statului major al Armatei. Nu există o propunere pentru șeful Armatei. Mandatul generalului Ciucă se termină pe 31 decembrie. România nu poate să rămână fără șef al Armatei. Această situație generată de incompetența PSD-ului trebuie rezolvată. După ședința CSAT am rezolvat-o. Am luat decizia și am semnat și trimis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul de șef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase și bine ar fi fost ca această chestiune să-și fi găsit mai repede soluționarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să știe cine o conduce și cum o conduce”. 

Klaus Iohannis le-a făcut și românilor urări cu ocazia Anului Nou. 

Având în vedere că astăzi este ultima zi în care ne vedem, dați-mi voie să vă doresc tuturor un An Nou fericit, cu sănătate și cu rezultate dintre cele mai frumoase.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii