Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:48 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazurile de hemoroizi au avut prioritate la despăgubirile ANRP!

ro

06 Feb, 2016 20:24 1003 Marime text
La Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor  (ANRP), despăgubirile se acordă pe bază de trimitere de la medic. Cel puţin aşa susţin cei de la antena3.ro, care citează un raport al Corpului de Control al primului ministru ce a scos la iveală faptul că în perioada 2008-2011 cele mai multe dosare au fost soluţionate cu prioritate, nu în ordinea numerelor de înregistrare:
 
"Ceea ce atrage în primul rând atenţia este că, în perioada 2008-2011, au fost soluţionate 2.269 de dosare cu prioritate, ca fiind cazuri de excepţie şi doar 1.407 dosare în ordinea numerelor de înregistrare.
 
Afecţiuni precum paranoia, lombosciatica, osteoporoza, tulburările depresive, atacurile de panică, colonul iritabil, hemoroizii sau psoriazisul - deşi nu neapărat susţinute de acte medicale - au fost motive îndeajuns de temeinice pentru a grăbi soluţionarea unor dosare, de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.
 
Alţi solicitanţi au fost mai inventivi: unul nu a depus niciun act doveditor la ANRP, însă a cerut să-i fie soluţionat de urgenţă cazul pe motiv că are 82 de ani şi necesită trei intervenţii chirurgicale costisitoare. Altul a declarat că are 93 de ani şi că trăieşte în Statele Unite din ajutor social. Iar o altă persoană a susţinut că este un caz excepţional, fiind persecutată pe motive etnice.
 
Deoarece nu au fost stabilite criterii după care un dosar putea fi clasificat ca prioritar, erau întocmite tabele cu aceste solicitări, care erau apoi aprobate în bloc de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor", spun cei de la Antena3.


Sursa foto: voxtvregional.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii