Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul șocant a două gemene abandonate. Vezi de ce a renunțat familia la ele

ro

09 Dec, 2013 11:25 2943 Marime text
Două fetițe gemene au fost abandonate la un orfelinat din China, după ce se crede că părinții lor nu-și puteau permite să aibă grijă de ele. Au aproximativ trei luni, iar în august acestea au fost lăsate la o organizație din Pingdingshan City.         
     Cazul lor a făcut înconjurul lumii datorită problemei de sănătate pe care o au fetele. Siamezele s-au născut cu o malformație care le ține  legate una de cealaltă în zona abdomenului.
    Personalul organizației care le-a avut sub supraveghere  le-au numit  Zheng Hanjing și Zheng Hanwei. Acestea au fost transferate la o casă de copii din Beijing, medicii urmând a stabili dacă și organele lor sunt unite. În cazul în care fiecare dintre ele are organe interne distincte, ele vor fi supuse unei intervenții chirurgicale de separare, astfel încât să poată duce o viață normală.
     Responsabili din cadrul casei de copii, unde au fost plasate fetițele, au declarat că pentru ei este primul caz de gemeni siamezi. Tot aceștia au spus că probabil mama micuțelor a fost forțată să renunțe la ele din cauza sărăciei și a imposibilității de a suporta tratamentele medicale la care fetele urmează să fie supuse.
     În pofida malformației care le ține mereu lipite una de cealaltă, micuțele sunt pline de viață și se dezvoltă ca orice copil normal. Medicii speră să le poată opera luna viitoare. Ele vor fi supuse unui examen ecografic pentru a se stabili cu exactitate procedurile la care vor fi supuse.
     Aproximativ unul din fiecare 200.000 de născuți vii la nivel mondial este de gemeni siamezi.
Între 40 și  60 la sută dintre gemenii siamezi mor , iar circa 35 la suta supraviețuiesc  doar o zi, iar supraviețuirea pe termen lung este între cinci și 25 la sută.
Malformația apare de trei ori mai des în rândul femeilor decât în cazul bărbaților, și de obicei sunt unite în zona pieptului.
Deși ratele de succes s-au îmbunătățit de-a lungul anilor, separarea chirurgicală este încă rară.
Din 1950, cel puțin unul dintre gemeni a supraviețuit separării în circa 75 la sută din cazuri.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii