Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul ambarcațiunii cu droguri găsite răsturnate la Sfântu Gheorghe. Este verificat sistemul SCOMAR

ro

08 Apr, 2019 17:33 2876 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dat asigurări, luni, în oraşul tulcean Isaccea, că sistemul SCOMAR funcţionează şi nu poate fi oprit, însă a admis că există posibilitatea ca acesta să nu funcţioneze uneori la capacitate maximă, informează Agerpres.ro

"Sistemul SCOMAR nu poate fi oprit. Există poate situaţii în care nu funcţionează la capacitate maximă. Este un sistem care funcţionează non-stop de 10 ani, însă intervenim de fiecare dată pentru a reintra în fluxul normal de funcţiune. Eu nu am avut informaţii că acest sistem ar fi căzut sau ar fi funcţionat la capacitate redusă", a declarat ministrul Carmen Dan.


Ea a menţionat că rezultatele anchetei dispuse Controlului Intern al Poliţiei de Frontieră vor fi făcute publice.

Informaţiile privind funcţionarea la capacitate redusă a sistemului SCOMAR au apărut după ce, acum o săptămână, în urma unei furtuni pe Marea Neagră, o ambarcaţiune care avea la bord peste o tonă de droguri de mare risc a fost găsită răsturnată pe malul mării, între localităţile Sfântu Gheorghe şi Sulina.

La rândul său, directorul Gărzii de Coastă, comisarul şef Laurenţiu Cicu, a declarat că SCOMAR asigură supravegherea permanentă a frontierei de stat.

"Putem discuta despre condiţii meteo care au dus punctual la imposibilitatea detecţiei, cum se întâmplă astăzi, la Constanţa, unde a fost ceaţă, iar detecţia nu s-a putut face decât în proximitatea ţărmului Mării Negre. Astea sunt sistemele, asta e tehnologia. Vom analiza punctual situaţia", a menţionat Cicu.


El a precizat de asemenea că în urmă cu o săptămână la Garda de Coastă a avut loc un control pentru "a revizui tot ceea ce înseamnă staţiile de senzori şi radarele".

"Lucrurile sunt în regulă, iar de aici întrebarea pe care mi-o pun de două săptămâni de unde au apărut această speculaţie cu sistemul SCOMAR oprit. Nu există aşa ceva", a punctat comisarul şef Cicu.


În ultimele trei zile, alte peste 150 de kilograme de droguri au fost găsite pe litoralul constănţean, în dreptul mai multor localităţi, o razie de amploare a lucrătorilor MAI aflându-se în desfăşurare.

Potrivit datelor făcute publice de autorităţi, ultimele pachete cu droguri au fost descoperite luni dimineaţa.

Premierul României, Viorica Dăncilă, şi ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, au participat luni, 8 aprilie a.c. la operaţionalizarea noului sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea al Gărzii de Coastă.

Agerpres.ro
Sursa foto: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • niculae-florian 08 Apr, 2019 19:56 asa de performant ca a fost gasita din intamplare ambarcatiunea abandonata in zona sf.gheorghe; la cat noroc are romania,garda de coasta poate sa doarma linistita