Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:08 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căutările copilului dispărut în mare la Corbu vor fi reluate. Mai mulți scafandri participă la operațiunile de căutare

ro

13 Jun, 2018 09:29 884 Marime text
Căutările copilului de 14 ani, dispărut duminică seară în timp ce era la scăldat în mare la Corbu vor fi reluate astăzi. 

Scafandrii se întorc pe plaja de la Corbu și încearcă să găsească trupul copilului. 
 
Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, doi minori de 13, respectiv 14 ani au intrat în mare duminică după amiază în zona localității Corbu dar numai unul dintre ei a reuşi să revină la mal.
 
Imediat au fost alertate autorităţile și au fost demarate operațiunile de căutare. Din cauza mării agitate şi a întunericului, căutările minorului au fost întrerupte duminică seara. La fel și luni, în jurul orei 20.00 s-a decis sistarea căutărilor. Ieri, din cauza valurilor și a curențilro căutările au fost sistate de la ora 15.00. 
 
Referitor la cazul băiatului în vârstă de 14 ani dispărut în apele mării pe plaja de la Corbu, aflat în plasament la un asistent maternal profesionist, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța precizează că la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a constituit, încă de duminică, o comisie de cercetare disciplinară care va stabili modul în care au decurs evenimentele din 10 iunie.

”Din primele discuții purtate de echipa multidisciplinară a DGASPC cu asistentul maternal profesionist, se pare că băiatul a plecat de acasă ieri după-amiază (n.r. duminică), în jurul orei 15.00, spunând că se duce la o sală de calculatoare din localitate și era însoțit de un coleg. Nu i-a spus însă nimic asistentului maternal că ar avea de gând să coboare și pe plaja de la Corbu” - au transmis reprezentanții DGASPC Constanța.

 
 Băiatul, în vârstă de 14 ani, a fost părăsit de mama lui, la naștere, în Spitalul de Urgență din Tulcea. A ajuns, ulterior, la Centrul Maternal din Mangalia apoi s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist. Copilul nu a ținut legătura cu mama sa, aceasta schimbându-și foarte des domiciliul iar despre tatăl său nu există informații. Potrivit psihologilor DGAPSC Constanța, A.G. este un copil receptiv, afectuos și calm dar cu o gândire naivă și destul de timid.

De asemenea, având în vedere că au existat informații că în zonă ar fi dispărut în mare și militarul dispărut de la Capu Midia, scafandrii au lărgit aria de căutare. 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii