Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catastrofa de necontrolat in Atlantic

ro

02 May, 2010 15:15 1010 Marime text

Problemele de mediu cauzate de cea mai mare poluare cu petrol din ultimii zeci de ani în Statele Unite nu pot fi gestionate de autorităţi. Potrivit BBC şi Business Week, pata de petrol din golful Mexic se extinde rapid în largul oceanului Atlantic, punând în pericol plajele, mamiferele şi peştii.

Explozia a avut loc la 20 aprilie, iar, după această dată, sute de mii de litri de petrol au ajuns zilnic în Atlantic. În ciuda mobilizării (300 de vapoare cu aproape 2.000 de specialişti au fost trimise în zonă), situaţia a scăpat de sub control. Coastele statelor din sud-estul SUA au fost grav afectate, ultimele victime fiind Louisiana, Mississippi şi Alabama.

Preşedintele american Barack Obama a anulat toate proiectele de foraj petrolier în larg. Se pare că măsurile de mediu pentru aceşti operatori economici vor deveni unele foarte severe, mai ales la capitolul "măsuri de siguranţă".

Statul Louisiana este recunoscut pentru afacerile sale legate de pescuit. În urma exploziei şi a petei de petrol, este aşteptată o criză a peştelui în această zonă, iar mii de afaceri, care implică zecide mii de oameni, vor fi grav afectate.

Autorităţile au încercat să ardă petrolul, să izoleze pata şi să capteze din apa oceanului o parte din scurgeri. Din cauza vântului puternic din larg, acţiunile lor au fost un eşec, iar pata continuă să se extindă.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii