Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câştigătorii Premiului Nobel pentru Medicină din 2015

ro

05 Oct, 2015 17:05 1587 Marime text
Cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu sunt câștigătorii premiului Nobel pentru medicină pe 2015, informează site-ul oficial al galei.
 
William C. Campbell (Irlanda), alături de Satoshi Ōmura (Japonia) au primit prestigioasa distincție pentru o descoperire privind o nouă terapie a infecţiilor cauzate de viermi cilindrici, iar Youyou Tu (China) a fost premiată pentru descoperirea unei noi terapii împotriva malariei, scrie b1.ro.
 
Laureaţii vor primi câte o medalie din aur şi un premiu în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 850.000 de euro). Premiul va fi împărțit între cei trei câștigători.
 
Ceremonia oficială va fi organizată la  Stockholm şi la Oslo, pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului premiilor, Alfred Nobel.
 
Premiile Nobel  au fost create de savantul și omul de afaceri suedez Alfred Nobel, inventatorul dinamitei care, în testamentul său, a întemeiat o fundație cu scopul ca veniturile imensei sale averi să fie oferite în fiecare an „sub formă de premii celor care, în anul precedent, au adus cele mai mari servicii umanității", fiind decernate în fiecare an.

Sursa foto: jurnalul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii