Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carmen Dan a cerut o evaluare a punctelor de trecere a frontierei

ro

14 Apr, 2017 22:44 1867 Marime text
Vineri, 14 aprilie, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, secretarul de stat - șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică, chestor de poliție Cornel Ciocoiu, și Inspectorul General Adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, chestor principal de poliție Liviu Marius Galoș au continuat evaluarea celor mai tranzitate puncte de trecere a frontierei.  

Carmen Dan le-a cerut prefecților să se implice la nivel local pentru a eficientiza colaborarea între toate instituțiile și autoritățile implicate în efectuarea controlului la frontieră.  

Ținând cont de cele constatate la aceste puncte importante de intrare/ ieșire din tara,  dar și de situația operativă specifica, MAI a propus un set de măsuri pe termen scurt și mediu. Masurile pe termen scurt sunt deja implementate de săptămâna trecută și au ca scop gestionarea acestei situații punctuale generate de creșterea traficului cu prilejul sărbătorilor, subdimensionarea infrastructurii existente în raport cu traficul actual, precum și de introducerea controalelor sistematice la granițele țărilor din Uniunea Europeană. Pe termen mediu, Ministerul Afacerilor Interne va realiza o evaluare din perspectiva infrastructurii existente în fiecare punct de trecere a frontierei deoarece majoritatea au fost configurate cu mult timp în urmă în funcție de valorile de trafic și de situația operativă de la momentul respectiv.    
Tot ca măsură pe termen mediu, ministrul Carmen Dan a cerut o analiză, din perspectiva regimului administrativ, al punctelor de trecere a frontierei, în condițiile în care într-un punct de frontieră există mai multe instituții care administrează și utilizează locațiile – autorități locale, Direcția Generală a Vămilor - ANAF, CNAIR, Agenția Națională Sanitar - Veterinară și Agentia Națională Fitosanitară. 



Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii