Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este starea drumurilor şi cum se circulă la această oră în ţară

ro

10 Jan, 2016 08:55 1458 Marime text
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a dat publicităţii, în urmă cu puţin timp, starea traficului la ora 7.00.

La prima oră a dimineţii, nu au fost anunțate autostrăzi sau drumuri naționale (europene) cu circulația oprită sau îngreunată din cauza vremii sau a vreunui eveniment rutier.

Pentru județele Suceava, Botoșani, Vaslui și Iași, Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări nowcasting cu cod galben, referitoare la depunere de polei, valabile până la ora 09: Precizăm că, până la această oră 07:00, nu au fost semnalate probleme în trafic din cauza poleiului pe drumurile naționale (europene) care tranzitează județele menționate.

Având în vedere informarea meteorologică potrivit căreia, în intervalul 09 ianuarie, ora 23:00 — 12 ianuarie, ora 09:00, se vor semnala, temporar, ploi în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona montană înaltă, precipitații mixte, este necesar din partea conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză redusă, să păstreze distanța în mers, pentru a putea efectua orice manevră în condiții de siguranță, să evite depășirile, iar fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Poliţiştii mai recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de șosele (în situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers).

Pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii!

Sursă foto: bzc.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii