Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:26 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă. Ce au găsit polițiștii de frontieră în două microbuze (galerie foto)

ro

22 Nov, 2017 15:38 821 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, au depistat un cetăţean bulgar, care a încercat să introducă ilegal în țară peste 3.800 jucării, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 200.000 lei, informează Garda de Coastă. 
 
În data de 21.11.2017, în jurul orei 15.00, în P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru a intra în ţară trei cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 46 și 56 de ani, călătorind cu două microbuze marca Mercedes, respectiv Iveco, înmatriculate în Bulgaria.

Acționând în baza unei informații, polițiști de frontieră au procedat la verificarea microbuzelor, ocazie cu care au descoperit, în locurile destinate depozitării mărfurilor, numeroase jucării, despre care aveau suspiciuni că sunt contrafăcute.

”Polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul Biroului Vamal Constanța Sud pentru identificarea produselor contrafăcute, iar în urma controlului efectuat împreună cu inspectorii vamali au fost descoperite 3.828 de jucării,  în valoare de 205.896 lei, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute” - au mai transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.


La cercetări, unul dintre cetățenii bulgari, B.V. în vârstă de 46 de ani, a declarat că întreaga cantitate de jucării îi aparține și a fost achiziționată din Bulgaria, contra sumei de 4.000 de leva, cu scopul de a le comercializa în România, având ca destinatar o societate comercială cu sediul în București.

”Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii de frontieră, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” - se mai arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Sursa foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii