Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:04 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben şi portocaliu Caniculă şi disconfort termic accentuat în weekend

ro

24 Jul, 2015 11:19 826 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis mai multe atenţionări pentru caniculă, val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat în weekend. Astăzi, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în Banat, sudul Crişanei, cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Moldovei şi local în Transilvania. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi (cod galben).
 
În cursul zilei de sâmbătă, 25 iulie vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş (cod galben). În judeţele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui, Galaţi, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău şi Vrancea vor fi temperaturi maxime care se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (cod portocaliu).
 
Duminică, 26 iulie, vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi (cod galben). În judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău, Vrancea şi Buzău, temperaturile maxime vor fi de 38 - 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (cod portocaliu).       

Ti-a placut articolul?

Comentarii