Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:08 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călăraşi. Acuzaţii grave în cazul unor exerciţii militare. Rachete cu uraniu aduse de americanii de la Mihail Kogălniceanu, detonate

ro

16 Nov, 2017 13:13 1876 Marime text
Un ofiţer de armată, martor la mai multe manevre militare care au avut loc în sudul României, spune că rachetele detonate la Jegălia ar conţine uraniu scăzut, un element radioactiv, informează România TV.

Localnicii se plâng că recoltele le sunt afectate de poluarea excesivă , ba chiar susţin că au apărut şi animale-mutant.

Ofiţerul care a trimis imaginile echipei de jurnalişti de la România TV spune că rachetele detonate la Jegălia conţin uraniu scăzut, un element radioactiv care afectează mediul pe termen lung.

"Au fost mai multe unități militare, iar americanii au sosit de la baza Kogălniceanu din Constanța, ei au adus rachetele ce trebuiau detonate. (...) Problema se pune că astfel de detonări au loc pe întreg teritoriul țării, iar rachetele cu uraniu scăzut sunt extrem de periculoase mediului. (...) Am fost mulți soldați acolo, nu se mai știe cine a filmat. (...) Vă dați seama că va fi scandal mare în MApN, CSAT..., nu vreau să îmi pierd slujba și pensia. (...) Sper prin aceasta să se tragă un semnal de alarmă și să nu se mai întâmple astfel de lucruri!", spune ofiţerul, sub protecţia anonimatului.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii