Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:48 23 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadre didactice de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica”, în reuniune transnaţională de proiect Erasmus+, în Anglia (galerie foto)

ro

18 Mar, 2015 22:28 1662 Marime text
Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa a găzduit azi, diseminarea activităţilor din cadrul primei mobilităţi a proiectului european Erasmus+ intitulat „Invaders – How they shaped the Europe of today” / „Cum au influenţat invadatorii Europa de astăzi”, conform unui comunicat de presă al intituţiei, remis azi redacţiei.

În perioada 8-12 martie 2015, un grup de profesori, alcătuit din Dorina Şacu – coordonator proiect, Aneta Dragnea – director, Adina Netedu şi Crina Martinescu, s-a deplasat în Chelmsford – Anglia, pentru a participa la a prima reuniune transnațională a proiectului. Întâlnirea a avut loc la Springfield Primary School.

Încă din prima zi, după momentul prezentării şcolii britanice, cadrele didactice din ţările partenere au răspuns întrebărilor venite din partea elevilor legate de ţările din care aceştia veneau. De asemenea, ei au fost interesaţi şi de aspecte din viaţa colegilor lor europeni: preocupări, pasiuni.

O altă zi a fost dedicată unui workshop eTwinning, condus de Andree Jordan, ambasador eTwinning, reprezentantă a British Council. A fost creat site-ul proiectului pe platforma eTwinning și s-au postat documente.

„La întoarcerea în ţară, elevii de la Gheorghe Ţiţeica au manifestat o curiozitate extraordinară în a afla cât mai multe despre colegii lor europeni, aşteptând cu nerăbdare prima mobilitate ce îi va implica şi pe ei, în mod direct, fie ca gazde, în aprilie 2016, fie ca vizitatori”, se arată în documentul citat.

În cadrul acestui proiect, finanţat de Uniunea Europeană, instituţia constănţeană are ca parteneri școli din Irlanda, ţară care este şi coordonator de proiect, Anglia, Finlanda, Polonia, Spania și Italia.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii