Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ca la noi la nimeni O navă a avut două accidente la câteva minute unul de celălalt

ro

07 Oct, 2013 02:52 2774 Marime text
Ieri, în jurul orei 07:35, în zona Mm 9, nava rapidă de pasageri Nikolas (navigând în amonte, pe Dunăre, având corpul în imersiune și nu pe aripile portante) a fost lovită în prova de bacul agrement cu motor Drubeta care naviga în aval. Potrivit unui comunicat al Căpităniei Tulcea, în urma coliziunii a rezultat o basea (înfundarea tablei corpului) în prova deasupra liniei de plutire a navei rapide Nikolas. Nefiind alte probleme, nava rapidă Nikolas a continuat marșul amonte spre Tulcea cu viteză redusă, iar șalupa Drubeta a continuat marșul spre Sulina.
În jurul orei 07:59, nava rapidă de pasageri Nikolas a intrat în coliziune cu nava de pasageri Princess Sophie (care naviga aval în zona Mm 11). Din primele declarații ale comandantul navei Nikolas rezultă că acesta a încercat să ia legătura cu nava de pasageri Princess Sophie, dar nu a putut face acest lucru deoarece nava Nikolas a avut o cădere a surselor de energie de la bord. După incident șase pasageri de la bordul navei Nikolas au urcat la bordul navei Princess Sophie. În urma coliziunii a fost smulsă puntea de coborâre de aluminiu din prova tribord a navei Nikolas. După coliziune nava Nikolas a ancorat la Mm 11, mal drept, iar pasagerul Princess Sophie; având numai zgârieturi ale vopselei în zona de imapct, și-a continuat voiajul aval spre Sulina.
Nu sunt victime.
Precizăm că nava Princess Sophie are corp din oțel iar nava Nikolas corp din aluminiu.
Primele măsuri luate:
O echipă din cadrul Căpităniei Portului Sulina condusă de Căpitanul Șef de Port s-a deplasat de urgență la fața locului pentru evaluarea situației și primele cercetări. Întrucât operatorul navei Nikolas nu a asigurat o navă de rezervă, sub coordonarea echipei Căpităniei Portului Sulina pasagerii rămași la bordul navei Nikolas au fost preluați de nava de pasageri Moldova pentru a fi transportați la destinație. Pasagerii aflați la bordul navei de pasageri Princess Sophie au fost debarcați la Tulcea.
Nava Nikolas se va întoarce în portul Sulina, după finalizarea cercetărilor la fața locului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MARIA 08 Oct, 2013 21:39 PRIMII CARE AU VENIT AU FOST POLITISTII DE FRONTIERA SI LE MULTUMIM DIN SUFLET,AM FOST PE NIKOLAS SI AM TRAIT ACEA EXPERIENTA PE PIELEA MEA,PROBABIL CA NU AM SA UIT ACEA DIMINEATA DE DUMINICA NICIODATA.A FOST CUMPLIT,NU DORESC NIMANUI SA TREACA PRIN ASA CEVA.TE LOVESC DOUA NAVE SI STAI NEAJUTORAT,NESTIIND CUM SA TE SALVEZI, DOAMNE...AM AVUT NOROC D-ZEU AFOST CU NOI.TOT RESPECTUL PENTRU POLITIA DE FRONTIERA SI COMANDANTUL PASAGERULUI MOLDOVA CARE NE-A ASTEPTAT LA CRISAN.MARIA