Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul pe 2009 nu include majorarea salariilor si a pensiilor

ro

14 Jan, 2009 18:11 761 Marime text

Surse guvernamentale au declarat pentru jurnaliştii de la NewsIn că, proiectul bugetului de stat pentru anul acesta nu include majorarea salariilor cu 50%, pentru profesorii universitari şi nici creşterea între 50% - 25% a pensiilor pentru grupele I şi II de muncă.

"Majorarea salariilor bugetarilor cu 50% nu poate fi susţinută din punct de vedere bugetar în această perioadă de criză, iar creşterea pensiilor pentru persoanele care au lucrat în condiţii grele de muncă ar putea fi susţinută începând cu 2010. Va creşte, însă, punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, urmând ca stabilirea datei de la care va intra în vigoare această măsură să fie stabilită în următoarele zile", au precizat sursele guvernamentale, citate de Realitatea.net.

Aceste majorări salariale îi vizează pe profesorii universitari, care au ameninţat că vor bloca sesiunea de examene, în cazul în care nu le vor fi acceptate revendicările salariale. În ceea ce priveşte mărirea pensiilor, în momentul de faţă se aplică prevederile din Ordonanţa de Urgenţă, care a acordat drepturi tuturor persoanelor care au ieşit la pensie pâna în anul 1990 şi urmează ca, din februarie, să primească pensii mai mari şi cei care s-au pensionat pâna în 1994. Aplicarea Ordonanţei presupune o creştere medie a pensiei de 8%,  pentru beneficiarii acestor prevederi.

Bugetele ministerelor urmează să fie finalizate până mâine, iar peste două zile este programată o dezbatere în şedinţa de Guvern.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii