Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetarii, in greva generala din 31 mai si in strada din 1 iunie

ro

26 May, 2010 19:35 1003 Marime text

Operaţii amânate, examene naţionale blocate, autobuze şi trenuri oprite, ghişee închise la administraţiile locale, aşa va arăta România pe 31 mai, când sindicatele vor declanşa greva generală. De suferit vor avea elevii care se pregătesc de examenul de bacalaureat, pacienţii, dar şi toţi cei care vor avea drumuri de făcut și vor avea nevoie de mijloacele de transport în comun.

Confederaţiile sindicale au anunțat, astăzi, că angajaţii din educație, sănătate, administraţie publică şi transport vor intra în grevă pe termen nedeteiminat începând cu data de 31 mai. Totodată, reprezentanţii confederaţiilor sindicale susţin că începând cu 1 iunie va veni un nou val de mitinguri de protest, în faţa prefecturilor din toată ţara, între orele 12.00 şi 14.00. De asemenea, pe 3 sau 4 iunie, se va organiza un lanţ uman în faţa Parlamentului, cu manifestări la cele patru porţi de intrare.

CNSLR Frăţia, BNS, Cartel Alfa, CSDR şi Meridian susţin că protestul are loc ca urmare a măsurilor de austeritate anunţate de Guvern privind reducerea cheltuielilor cu salariile şi pensiile.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii