Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:50 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grevă generală de avertisment la ARSVOM Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

30 May, 2022 09:24 983 Marime text
Greva ARSVOMAngajații Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare - ARSVOM Constanța au declanșat în această dimineață o grevă generală de avertisment nemulțumiți de faptul că agenția va intra în subordinea IGSU. 

Proiectul de lege care prevede reglementări privind transmiterea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare - ARSVOM din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în structura Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptat de Senat, în şedinţa din 18 mai 2022,

Până astăzi, 30 mai proiectul s-a aflat la comisiile Camerei Deputaților. 

Aproximativ 60 de persoane participă la greva de avertismnet din această dimineață. 

Reamintim că, în urmă cu aproape un an, ministrul Transporturilor, de la acea vreme, Cătălin Drulă, a anunțat, faptul că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare va fi desființată.

Declarația ministrului a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă din Timișoara.

”Vreau să salut acţiunea procurorilor cred şi am crezut întotdeuna că puterile statului trebuie să îşi facă fiecare treaba, noi putem să mergem până la un punct. Chiar la acea Agenţie de Salvare a Vieţii Omenești pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ASVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vremea aia. Am trimis un corp de control acolo, un control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de  achiziţii”, a declarat la acea vreme Cătălin Drulă.


Agenţia va fi desfiinţată, iar atribuţiile acesteia vor fi preluate de IGSU
 

”Am un anunţ de făcut, această Agenţie va fi desfiinţată. Am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul. Atribuţiile sale vor fi preluate de IGSU pentru că, de fapt, nici nu îşi avea neapărat rostul, iar prin felul în care au reacţionat, în fine, e un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competenţă grave, vom desfiinţa această Agenţie”, mai preciza Cătălin Drulă.


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii