Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:16 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Botezul celui de-al treilea remorcher maritim, de Ziua Porților Deschise

ro

03 Aug, 2016 17:05 1555 Marime text
Porturile Militare Constanța și Mangalia își deschid porțile, pe 6 august, pentru a oferi publicului larg posibilitatea de a vizita navele militare și pentru a cunoaște tehnica, echipamentele și armamentele utilizate de marinarii militari.
 
Cu acest prilej, vor fi organizate ateliere interactive, jocuri și concursuri marinărești, dar și concursuri tematice, cu premii, iar Muzica Militară a Forțelor Navale va completa atmosfera de sărbătoare cu un concert de muzică de fanfară și de promenadă.
 
Iată programul evenimentelor la Constanța:
  • orele 09.00-19.00, vizitarea navelor și a standurilor expoziționale;
  • orele 09.30-12.00, desfășurarea concursului de desene pe asfalt „Marea în culori”;
  • orele 10.00-11.00, desfășurarea concursului „Vreau să fiu marinar!”;
  • orele 11.00-12.00, ceremonie tradițională de botez marinăresc, oficiată cu prilejul intrării în serviciul Forțelor Navale Române a Remorcherului „Vânjosul” (RM-105) și acordarea Pavilionului navei;
  • orele 12.00-13.00, festivitate de premiere a câștigătorilor concursului „Cel mai bun ofițer de cart”.
 
Fregata „Mărășești” și Nava Școală grecească „Promitheus” vor fi acostate la Terminalul Pasagere, unde își vor aștepta vizitatorii. În Portul Militar Mangalia, programul de vizitare al navelor militare este cuprins în intervalul orar 10.00-14.00.
 
De asemenea, vizitatorii care se vor afla în Portul Militar Constanța, sâmbătă, vor putea asista începând cu orele 11.00, la tradiționalul botez marinăresc al navei „Vânjosul”, cel de-al treilea remorcher maritim de radă și port, ce va intra în serviciul Forțelor Navale Române.
 
În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrșu, nașa de botez, aspirant Lavinia Georgiana Pascu, șefa promoției 2016 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, secția militară, va sparge sticla de șampanie de prova navei. Remorcherul va avea numărul de bordaj 105 și va fi utlizat, începând cu anul 2017, în operațiunile de manevrare a navelor militare în rada și Portul Mangalia, după parcurgerea unui program de pregătire a echipajului și atestarea acestuia, pentru efectuarea acestor manevre.


Imaginea are scop ilustrativ.

Ti-a placut articolul?

Comentarii