Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bomba toxică plutitoare, Flaminia, astăzi la „România te iubesc” (video)

ro

06 Oct, 2013 09:08 4053 Marime text
Încărcată cu câteva sute de containere cu substanţe chimice şi refuzata de şapte ţări europene, îşi descarcă deşeurile la o dană de cereale. Povestea controversatei ambarcaţiuni, astăzi, într-o anchetă a emisiunii "România, te iubesc".
Aceasta este nava Flaminia care a explodat în Atlantic în 14 iulie 2012. De mai bine de câteva luni stă aici în Portul Constanţa pentru a fi descărcată. Apoi o să urmeze drumul spre şantierul Mangalia. Autorităţile judeţului ne dau asigurări că nu există nici un pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei. 
Calificată în presa internaţională şi in buletinele maritime drept „o bombă toxică plutitoare", după ce nu a fost primită în nici un port din Europa, nava germană Flaminia îşi descarcă deşeurile periculoase în Portul Constanţa, la o dană de ...cereale.
"Cred că răspunsul e de natura comercială. Bănuiesc că cei care deţin nava şi cei care urmează s-o repare au negociat şi bănuiesc că au găsit preţul cel mai mic", spune Mihail Fâcă, preşedintele Agenţiei Naţionale de Mediu.
 
Pompiliu Toader, director de marketing Şantierul Mangalia, spune: "Acolo este o dană cunoscută pentru alte activităţi, respectiv cereale - aceasta a fost soluţia acceptată de autorităţile române"
"Dacă aceste reziduuri sunt periculoase pentru sănătatea omului, pentru mediu, nu pot să vă spun.", a declarat şi subsecretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Constantin Matei.
Despre bâlbele autorităţilor, minciunile armatorului şi lipsa de transparenţă a celor care trebuiau să dea garanţii cetăţenilor României că ţara lor nu a devenit groapa de gunoi a Europei vorbim azi într-o anchetă marca „România te iubesc".
 
Filmul de promovare a emisiunii poate fi accesat pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii