Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:56 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boboteaza, Sf. Ion și Crăciunul pe rit vechi. Ce le recomandă polițiștii celor care vor participa la festivitățile prilejuite de aceste sărbători

ro

05 Jan, 2018 19:22 971 Marime text
Pentru ca cetățenii să participe în siguranță la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), Sfântului Ioan Botezătorul, precum și a Crăciunului pe rit vechi, aproape 900 de polițiști vor fi în teren, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine și siguranță publică, în acest sfârșit de săptămână, transmite Inspectoratul General al Poliției Române. 
 
Întrucât sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice în 135 de locuri, poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.
         
Poliţia Română recomandă cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.
 
Astfel, cetăţenilor le este recomandat să nu aibă asupra lor sume mari, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarul interior al hainei. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi și poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase la vedere bunuri de valoare.
 
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii