Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boboteaza la Tulcea. Cinci tineri s-au aruncat în Dunăre după Sfânta Cruce (galerie foto)

ro

06 Jan, 2019 17:59 2366 Marime text

Duminică, 6 ianuarie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea și managerul public al județului, Vasile Strat au participat la ceremonia religioasă prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, care s-a desfășurat, ca în fiecare an, pe faleza municipiului.
   
În prezența unui sobor de preoți condus de Prea Sfinția Sa Visarion Bălțat, Episcopul Tulcii, și a altor oficialități de la nivel municipal și județean, precum și a unei mase mari de credincioși strânși pe faleza municipiului, a fost săvârșit ceremonialul de sfințire a apelor, urmată de eliberarea unui porumbel alb, ca simbol al prezenței Duhului Sfânt.
   
Aruncarea Sfintei Cruci în apele reci ale Dunării de către Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a fost un moment urmărit cu atenție de tulcenii prezenți la ceremonie. În acest an, nu mai puțin de cinci tineri plini de inițiativă s-au aruncat în Dunăre pentru a prinde crucea și a o aduce la liman. Plutonierul major Pavel Cacenco de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Delta Tulcea a fost cel care a ajuns primul la cruce, tânărul fiind la a cincea reușită de acest gen și la doua consecutiv, repetând isprava de anul trecut.
         
Episcopia Tulcii a premiat participanții, reprezentanții Consiliului Județean oferind, la rândul lor, premii atât tânărului care a scos crucea din apele Dunării, cât și celorlalți care și-au încercat norocul de Bobotează.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii