Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:10 08 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR a emis o monedă cu tema Marii Uniri

ro

13 May, 2019 11:43 526 Marime text
Banca Naţională a României va lansa începând cu data de 13 mai 2019 în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema "Desăvârșirea Marii Uniri - Emmanuel de Martonne". Noua monedă a fost emisă în conformitate cu prevederile Legii numărul 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

valoare nominală: 10 lei;
metal: argint;
titlu: 999‰;
formă: rotundă;
diametru: 37 mm;
greutate: 31,103 g;
calitate: proof;
cant: zimțat.

Aversul monedei prezintă o expediție a geografului francez Emmanuel de Martonne în munții Carpați, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Emmanuel de Martonne, semnătura acestuia și inscripția în arc de cerc „EMMANUEL DE MARTONNE”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 350,00 lei.

Monedele din argint cu tema Desăvârșirea Marii Uniri - Emmanuel de Martonne au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii