Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:37 21 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bivolaru rămâne după gratii, în Franţa. O instanță din România a emis mandat european şi internaţional de arestare pe numele lui

ro

27 Feb, 2016 18:11 1147 Marime text
 
Urmărit prin Interpol, liderul grupării MISA, Gregorian Bivolaru, a fost capturat, în Franța, în urma unui documentar realizat de o echipă de jurnaliști finlandezi, care a dezvăluit că acesta exploatează femei într-o fermă din Franța. Acesta a fost recunoscut inclusiv de angajații unui sex shop din Paris.
 
Există informații potrivit cărora judecătorii francezi au decis ca Guru Gregorian Bivolaru să rămână în arest, în Franţa. Se pare că liderul MISA le-ar fi spus judecătorilor că este cetăţean bulgar, nu român şi că nu este persoana dată în urmărire de ţara noastră. Declaraţia nu este întâmplătoare ţinâdn cont că vineri, când acesta a fost prins de poliţişti avea asupra sa acte false.
 
Guru Bivolaru este apărat în Franţa de avocaţi din România. Potrivit primelor informaţii, a fost demarată procedura extrădării sale, informează România TV.
 
Tribunalul Sibiu a emis pe numele lui Gregorian Bivolaru, condamnat la şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, mandat european de arestare. Bivolaru era căutat sub acuzaţiile de exploatare sexuală a minorilor şi pornografie infantilă, în timp ce Robert Gîrleanu, acuyat în același dosar, a fost condamnat pe viaţă pentru omor, însă nu a fost prins de autorităţi.
 
Imediat după pronunţarea sentinţei definitive, la Bucureşti, s-a cerut emiterea unui mandat european şi internaţional de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru, cunoscut fiind faptul că acesta nu se află în ţară. Pe numele lui Gregorian Bivolaru a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională.
 
Gregorian Bivolaru a fost condamnat, pe 14 iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă.
 
Prin aceeaşi decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale în legătură cu victima Mădălina Dumitru, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii. Pentru acelaşi motiv şi în cazul aceleiaşi victime, Bivolaru a fost achitat şi pentru fapta de trafic de minori. Instanţa l-a mai achitat pe Bivolaru, pe motiv că fapta nu există, în cazul acuzaţiei de act sexual cu un minor în legătură cu victima Ilinca Simionescu, şi pentru trafic de minori în legătură cu aceeaşi victimă, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive. Totodată, instanţa a încetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei, fapta fiind prescrisă.
 
Gregorian Bivolaru a plecat din România după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităţilor suedeze.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii