Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:29 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica Ortodoxă se află în Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Mare. IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală

ro

25 Feb, 2018 09:47 1458 Marime text
Pe 25 februarie, Biserica Ortodoxă se află în Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Mare. Cu acest prilej, începând cu ora 8.45, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

După Sfânta Liturghie, ierarhul, preoții și credincioșii vor merge într-o procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinților”, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Lebedei, str. Remus Opreanu, str. Revoluției din 22 decembrie 1989, str. Crângului, str. Arhiepiscopiei, Catedrală.

Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

Duminica Ortodoxiei se serbează încă din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII Ecumenic (ținut la Niceea, în anul 787) care au restabilit cultul icoanelor și au sistematizat învățătura de credință a Bisericii cu privire la iconografie.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii