Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul polițiștilor locali constănțeni, cu privire la cerșetoria cu minori

ro

21 Jun, 2018 12:38 1239 Marime text


Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, pentru fapte de cerșetorie, de la începutul anului și până în prezent.
 
Astfel, în perioada 01.01.2018-20.06.2018, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice, au depistat mai multe persoane care apelau la mila publică în intersecțiile Constanței (B.dul Mamaia - Str.Mihai Viteazul, B.dul 1 Mai - B.dul Theodor Burada, Str. Cumpenei - B.dul Aurel Vlaicu, B.dul A.L Lăpușneanu - Str.Soveja, B.dul Ferdinand - B.dul Tomis, Bdul I.C Brătianu - Bdul 1 Decembrie), lăcașelor de cult, zona centrală a municipiului, piața Ovidiu, Faleza Cazinoului, dar și în zonele marilor centre comerciale din oraș.

Echipajele poliției locale au aplicat 146 amenzi contravenionale în valoare totală de 12.750 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul. Sumele obținute din exercitarea faptelor antisociale au fost cuprinse  între  1,5 lei - 156 lei.

O parte din persoanele depistate de către lucrătorii DGPL Constanța erau din alte județe Ialomița, Dolj, Brăila, Galați, Mehedinți, Prahova, Olt ori din localități/orașe ale județului Constanța precum Medgidia, Adamclisi, Castelu, Pantelimon, Cumpăna, Agigea, Dobromir, Ion Corvin, Techirghiol, Negru Vodă etc. Persoanelor în cauză li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu.

De asemenea, din evidențele Direcției Generale Poliția Locală Constanța, a reiesit faptul că, unele persoane au fost surprinse și sancționate contravențional de mai multe ori.

O atenție deosebită se acordă minorilor, care de foarte multe ori sunt depistați fără supraveghere, cerșind pe străzile orașului.

Spre exemplu, în luna martie 2018, polițiștii locali au depistat trei minori care apelau la mila publică, iar părinții acestora au fost sancționați conform legii, pentru  neluarea măsurilor necesare pentru a împiedica minorii să exercite fapte de cerșetorie ori vagabondaj.

Lucrătorii poliției locale din Constanța iau de fiecare dată măsurile legale de sesizare a serviciilor sociale pentru reglementarea situației juridice a minorilor surprinși în exercitarea săvârșirii faptelor antisociale, menționate mai sus. ori întomcirea actelor procedurale în vederea sesizării sectiei de poliție competente teritorial în demararea cercetărilor pentru infracțiunea de „Folosirea unui minor în scop de cerșetorie, unde a fost cazul”. În luna iunie, au fost depistate 4  astfel de situații, care întruneau elementele constitutive ale infractiunii prevazute în dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal.
Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei DGPL Constanța: „Spune STOP Cerșetoriei!", și să nu mai dea curs cererilor/solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună, să asigurăm un climat public civilizat, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii