Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:58 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanţ Garda de Coastă Peste 150 mc cherestea confiscaţi şi sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 116.000

ro

15 Dec, 2016 13:53 686 Marime text
În cursul anului 2016, la nivelul Gărzii de Coastă – Grup Nave Constanţa s-au desfăşurat, în baza „Planului Comun de Acţiune Scutul Pădurii 2016”, în cooperare cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere, Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime Port Constanţa şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa din cadrul Poliţiei Române, misiuni de prevenire şi combatere a activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Astfel, de la începutul anului şi până în prezent, la nivelul Grupului de Nave Constanţa s-au executat peste 80 misiuni în cooperare cu celelalte structuri implicate.În perioada analizată s-au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 116.000 şi au fost confiscaţi 157 mc cherestea.
În ceea de privește faptele infracţionale constatate, s-au înregistrat 41 fapte penale privind evaziunea fiscală, săvârşite de persoane juridice, fiind cercetaţi administratorii societăţile comerciale care au încălcat legislaţia în domeniu, pentru săvârşirea infracţiunii de „evidenţiere în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 9, alin. 1, lit. c din Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Poliţia de Frontieră Română va continua să desfăşoare activităţi specifice, independent sau în cooperare cu autorităţile abilitate în domeniu, pentru contracararea acestui fenomen.


Sursa foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii