Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de portocale

ro

08 May, 2014 18:13 2192 Marime text
Citricele sunt cunoscute pentru aroma plăcută, gustul delicios, dar şi pentru faptul că sunt bogate în vitamina C. Acestea pot înlocui cu succes apa, dacă sunt consumate în mod regulat. Consumul a două portocale înseamnă aportul de vitamina C în proporţie de 100% din doza zilnică recomandată. De asemenea, datorită acestei vitamine, durata răcelilor este scurtată, fiind eficientă pentru sistemul imunitar. Portocalele sunt bogate în flavonoizi, hespedrinele care favorizează creşterea colesterolului „bun“ şi scăderea celui „rău“. Totodată, pentru persoanele care vor să scadă în greutate, acest fruct reprezintă echilibrul perfect între nutrienţi, apă şi fibre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii