Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, model al colaborării bilaterale româno-americane

ro

14 Dec, 2014 13:10 4718 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit, azi, o delegaţie a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, condusă de Mike Rogers, preşedintele Sub-comitetului pentru Forţe Strategice, aflată în vizită în România în cadrul unui turneu într-o serie de state Aliate şi partenere din regiune.
 
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a subliniat interesul României pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, unul dintre pilonii centrali ai politicii externe şi de securitate a României. Diplomatul a evocat faptul că, în 2015, România şi Statele Unite vor sărbători 135 de ani de relaţii diplomatice, şi a adresat invitaţia participării membrilor Congresului la evenimentele ce vor fi organizate cu acest prilej.
 
Ministrul român al afacerilor externe a trecut în revistă nivelul excelent al colaborării bilaterale în domeniile securităţii şi apărării, evocând cooperarea extinsă la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, în contextul tranzitului forţelor SUA şi Aliate din şi spre Afganistan.
 
Totodată, a evidenţiat operaţionalizarea, în cursul anului viitor, a Facilităţii împotriva rachetelor balistice găzduită în Baza românească de la Deveselu, unul dintre proiectele comune cele mai importante ale dimensiunii politico-militare a Parteneriatului Strategic România-SUA.
 
Din delegaţia condusă de Michael Rogers (republican, Alabama) mai fac parte: Billy Long (republican, Missouri), Rick Larsen (democrat, Washington) şi Madeleine Bordallo (democrat, Guam).
Programul în România a inclus întrevederi cu oficiali români, precum şi vizite la bazele de la Deveselu şi Mihail Kogălniceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii