Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu Liderii USL s-au întors nervoşi din concediu

ro

26 Aug, 2013 18:40 1334 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu va face declaraţii de presă, luni, ora 18.30, la Palatul Cotroceni. Declaraţiile de presă vin în contextul semnării decretului de numire în funcţie a noului ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu.

Traia, Băsescu:

- Lucru care pe mine mă îngrijorează şi în această vară am avut mai ultimul timp să stau de vorbă cu oameni şi să le aflu îngrijorările.

- Şomajul este în creştere. Românii sunt tot mai mult preocupaţi de siguranţa locului de muncă şi tot mai mulţi se întreabă dacă îşi pierd sau nu locul de muncă. Când acest guvern condus de Victor Ponta, şomajul în România era de 6,7%.

- Crearea de locuri de muncă este esenţială. Relansarea investiţiilor din bani europeni şi de la bugetul de stat trebuie să fie o prioritate a Guvernului.

- Un alt semnal de alarmă extrem de serios este legat de faptul ca investiţiile străine în primele luni ale anului au scăzut cu aproape 20%. Acesta este rezultatul, creştere de şomaj. Mă îngrijorează că până acum guvernul nu a finalizat o formă acceptabilă a acordului cu Uniunea Europeană. Aş vrea să vă dau câteva remărci din observaţiile UE: acordul de parteneriat aşa cum a fost propus de Guvern este necorelat. Guvernul nu are capacitate de analiză asupra situaţiei ţării.

- Mai este un lucru asupra căruia ţin să atenţionez public Guvernul României. Amintesc factorilor responsabili că la ultimul Consiliu European s-au stabilit măsuri care vizează reducerea şomajului în rândul tinerilor. S-au alocat 6 miliarde de euro. Comisia Europeană a primit sarcina ca bani necheltuiţi din alte programe să fie alocaţi aceluiaşi program de reducere a şomajului în rândul tinerilor. Banii trebuie cheltuiţi în intervalul 2014-2015. La ora asta Guvernul ar fi trebuit să aibă programe pregătite.

- Convingerea că poţi supravieţui la nesfârşi bătăliei cu preşedintele îi face să nu dea importanţă problemelor oamenilor

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii