Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu a pastrat doar trei cadouri din cele primite anul trecut

ro

24 Jan, 2010 00:38 1652 Marime text

bases231cu2.jpg91 de cadouri, în valoare totală de aproape 5.000 de euro. Este vorba despre bunurile primite, cu titlu gratuit, de şeful statului, in timpul unor întâlniri oficiale.

Dintre acestea, Traian Băsescu a păstrat doar trei. Potrivit legii, bunurile evaluate la mai puţin de 200 de euro pot fi păstrate, iar dacă depăşesc această sumă pot fi însuşite cu plata diferenţei, informează Realitatea TV.

Preşedintele a ales să ia acasă un serviciu de masa tradiţional azer, pentru servit băuturi - în valoare de 150 de euro şi două tablouri estimate la 120 şi, respectiv, 50 de euro. Cel mai scump cadou este, însă, o monedă de aur, primită de Traian Băsescu la Costeşti, de la Casa Regelui Cioabă şi care valorează 280 de euro. Bănuţul a rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale, ca, de altfel, toate celelalte 88 de cadouri. Printre acestea se mai află un tablou din sidef colorat - de 250 de euro - reprezentând ,, Cina cea de Taină,, primit în timpul vizitei oficiale la Ierusalim.

Tot la Cotroceni a rămas şi un portret al lui Traian Băsescu realizat în cărbune. Printre cadourile primite de preşedinte se numără multe traiste ţărăneşti, opinci, pălării decorate cu pene de păun şi mărgele colorate. Din partea militarilor din Afganistan, Traian Băsescu a primit o plachetă de lemn inscripţionată cu salutul electoral ,,Să trăim bine!", iar din partea Ligii Navale din SUA şeful statului a primit o plachetă cu inscriptia ,, Căpitanul Traian Băsescu, preşedintele României,,. În timpul campaniei electorale pentru prezidenţiale, Băsescu a primit, în Bihor, o spadă din oţel.

Sursă: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii