Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Bărbat din Mangalia, dat în urmărire de autoritățile din Italia, reținut de polițiștii IPJ Constanța. Ce acuzații i se aduc

ro

14 Feb, 2018 10:35 2579 Marime text
Un mandat european de arestare a fost pus în executare de poliţiştii constănțeni. 
 
Potrivit IPJ Constanța, poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni contra proprietății, fapte comise în Italia. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.
 
La data de 13 februarie a.c., poliţiştii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Mangalia,județul Constanța, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene.
 
Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea de infracțiuni contra proprietății, pe teritoriul Italiei.
 

”Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române” - au transmis polițiștii.

 
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

UPDATE: Oficial de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa  este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În temeiul disp. art. 102 alin. 1 din Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, la data de 13.02.2018 procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au înaintat Curții de Apel Constanța documentele privind pe numitul VELICĂ CORNEL în vederea luării măsurii arestării preventive, pentru punerea în executare a unui mandat european de arestare emis de către autoritățile judiciare italiene – Tribunalul din Pordenone - Italia, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă, fals în acte publice și uz de carduri falsificate prevăzute de Codul penal italian. Faptele penale reținute de către autoritățile judiciare italiene sunt incriminate şi de legea penală română, respectiv infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale, înșelăciune și fals informatic (15 infracțiuni).

”Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța  a solicitat instanței de judecată punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele lui VELICĂ CORNEL, cu consecinţa luării măsurii arestării preventive şi dispunerea  predării acestuia către autorităţile italiene” - au transmis procurorii. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii