Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancpost are de recuperat 27 milioane de euro din mini-oraşul ce trebuia construit pe terenul lui Becali

ro

24 Jan, 2015 13:48 1993 Marime text
 
Milionarul Marius Ivan, care voia să construiască 800 de locuinţe pe un teren cumpărat de la George Becali, a cauzat datorii de 75,5 milioane de euro tuturor creditorilor implicaţi în proiectul său Pipera City, informează capital.ro.

Cele mai mari datorii au fost înscrise în dreptul băncii finanţatoare Bancpost, adică 27 milioane euro, în timp ce Marius Ivan şi partenerul său irlandez Jonathan Youens, figurează cu datorii totale de circa 20 milioane euro, potrivit tabelului definitiv al creanţelor publicat de RVA Insolvency, administratorul judiciar al Creativ Proprietăţi Imobiliare, societate prin intermediul căreia urma să fie dezvoltat proiect Pipery City, intrată în insolvenţă în 2012. Restul creanţelor se împart între Credal International, Arealto Finance şi Mad Partners Consulting, relatează capital.ro.

Marius Ivan a cumpărat terenul de 12 hectare din Voluntari de la George Becali pentru 40 milioane de euro şi vroia să construiască pe el 800 de locuinţe, 200.000 de metri pătraţi de birouri şi 30.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Criza a dat peste cap planurile lui Ivan, din care au rămas doar o groapă pentru fundaţie. În vârful pieţei imobiliare, Marius Ivan anunţa că va investi peste 700 milioane de euro în acest proiect-gigant.


Sursa: capital.ro
Sursa foto: zf.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii