Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:13 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banca Transilvania pregăteşte soluţii pentru clienţii Volksbank România care au credite în franci

ro

29 Jan, 2015 19:02 918 Marime text
Banca Transilvania pregăteşte un set de măsuri pentru clienţii Volksbank România care au credite în franci elveţieni şi care sunt afectaţi de aprecierea puternică a monedei elveţiene, estimând că va putea oferi soluţii viabile în aproximativ trei luni, după finalizarea preluării Volksbank, informează Mediafax.

Consiliul Concurenţei a emis, la cererea Băncii Transilvania, o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurenţei, astfel încât instituţia de credit să se poată implica în activitatea Volksbank România şi Volksbank Services România înainte de obţinerea autorizaţiei din partea autorităţii de concurenţă pentru preluarea acestora.

„Salutăm decizia Consiliului Concurenţei de a ne acorda mai repede accesul la datele clienţilor Volksbank România. Dorim să ajutăm clienţii Volksbank România care s-au împrumutat în franci. Practic, vrem să replicăm bunele practici ale Băncii Transilvania în relaţia cu aceşti noi clienţi", a declarat astăzi într-un comunicat Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania, notează Mediafax.

Potrivit comunicatului, datorită derogării Consiliului Concurenţei, Banca Transilvania va putea propune mai repede alternative pentru clienţi, şi anume la închiderea tranzacţiei, în aproximativ trei luni.

În urma examinării portofoliului în franci elveţieni al Volksbank România, Banca Transilvania va pregăti o serie de soluţii în favoarea clienţilor care au credite în franci elveţieni. Soluţiile finale vor fi prezentate după consultări cu BNR, Ministerul Finanţelor şi, după caz, cu foruri legislative relevante.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: realitatea.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii