Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BACALAUREAT 2011, proba cea mai grea Modele de subiecte pentru matematică şi istorie

ro

29 Jun, 2011 14:15 2590 Marime text

bacalaureat.jpgElevii de clasa a XII-a susţin în acest moment proba scrisă obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Matematica le-a pus, însă, până acum, cele mai mari piedici elevilor, la simulările de bac. Probele au trei subiecte fiecare.

Absolvenţii de liceu au primit subiectele şi au la dispoziţie trei ore să rezolve subiectele la matematică sau istorie. Examenul de matematică este susţinut de absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului, tehnic, pedagogic şi militar. Absolvenţii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educaţie fizică şi sport sau teologic vor susţine examenul la istorie.

Peste 210.000 de elevi au intrat, luni, la probele scrise de la Bacalaureat 2011. Prima probă a fost la limba şi literatura română. Miercuri are loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar vineri, 1 iulie, elevii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe site-ul Ministerului Educaţiei se află publicate mai multe modele de subiecte pentru proba obligatorie a profilului a Bacalaureatului. VEZI ATAŞAT MODELE DE SUBIECTE

Proba la matematică este principalul obstacol al elevilor de clasa a XII-a în fiecare an, iar rezultatele simulărilor din 2011 indică faptul că subiectele pun mari probleme pentru 40-60% dintre elevi

Rezultatele examenului vor fi afişate la 3 iulie, iar în 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate la 8 iulie.

Genul dramatic le-a ridicat cele mai mari probleme elevilor care au susţinut luni proba de limba şi literatura română la Bacalaureat. Mulţi au scris că Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război se înscrie în acest gen, alţii nu au luat în calcul piesele de teatru ale lui Caragiale, pentru că erau comedii.

În perioada 11-15 iulie, vor avea loc înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2011, care se va desfăşura în perioada 22 august-7 septembrie.Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educaţiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de bacalaureat.

Ministerul Educaţiei le reaminteşte părinţilor că examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a şi solicită elevilor şi părinţilor să semnaleze la numărul amintit orice situaţie în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol. Linia de telefon 0800801100 este disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00 şi 19.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii