Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului, despre cazul evacuării romilor din Eforie Sud

ro

11 Oct, 2013 16:40 2787 Marime text
Avocatul Poporului (AP) a cerut o ancheta in cazul evacuarii romilor din Eforie Sud si a constatat ca primaria, desi avea actele in regula, a gresit din punct de al respectarii drepturilor omului, a declarat vineri pentru Mediafax adjunctul Avocatului Poporului, Ionel Oprea.

Adjunctul Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor si persoanelor cu handicap, Ionel Oprea, a precizat ca, in urma stirilor aparute in presa, potrivit carora peste 100 de locuitori, din care 55 de copii, au ramas sub cerul liber dupa ce casele au fost distruse, Institutia Avocatul Poporului s-a autosesizat si a efectuat o ancheta cu privire la aceasta situatie.

In baza imputernicirii date de Avocatul Poporului, reprezentantul Biroului teritorial Constanta a efectuat, miercuri, o ancheta, in urma careia s-a stabilit ca persoanele evacuate fusesera somate anterior sa elibereze locuintele.

"A fost vorba despre 35 de adulti si 33 de copii de etnie roma. Dintre acestea, 14 familii sunt cu copii, patru familii fara copii si doua persoane singure. In prezent, mai sunt case nedemolate si mai locuiesc acolo patru familii, respectiv opt adulti si 11 copii", a declarat Ionel Oprea, citand din raportul incheiat de reprezentantul teritorial.

Adjunctul Avocatului Poporului a mai precizat ca ulterior demolarii, urmare a presiunii mediatice, reprezentantii primariei au luat masuri pentru adapostirea familiilor evacuate intr-o scoala si un internat vechi.

"S-a constatat ca au un minim necesar supravietuirii. Zilele trecute li s-a asigurat apa curenta si energie electrica", a mai spus sursa citata.

Reprezentantii primariei au mai declarat reprezentantului teritorial ca au un plan de investitie si finantarea asigurata pentru construirea de locuinte sociale in zona evacuata.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii