Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:08 20 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autospeciale noi pentru structurile Poliţiei Rutiere

ro

22 Oct, 2015 16:38 1114 Marime text
Structurile de poliţie rutieră din ţară vor primi în dotare, începând de astăzi, 400 de autospeciale Volkswagen Polo, achiziţionate în baza programului de înnoire a parcului auto, iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne.
 Autospecialele nou intrate în dotarea Poliţiei Române sunt echipate cu motor pe benzină, având capacitatea de 1200 cmc şi 90 de cai putere, fiind prevăzute cu sisteme optico-acustice, destinate activităţilor de poliţie rutieră. Preţul unei astfel de autospeciale a ajuns la 11.496 de euro cu TVA, incluzând aici şi dotările suplimentare, respectiv rampă de avertizare acustică şi optică, acumulator suplimentar, inscripţionare şi elemente speciale pentru instalarea echipamentelor de comunicaţii.
Totodată, în urma analizei la nivel central şi a asigurării resurselor financiare necesare,  până la sfârşitul anului, toate autospecialele achiziţionate până în prezent de Poliţia Română şi distribuite structurilor de ordine publică, vor fi dotate cu sisteme optico-acustice.
Reamintim că, programul de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne a debutat în 2014, când Poliţia Română a fost dotată cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete, iar de la începutul anului 2015, i-au fost repartizate încă 2.386 de vehicule, destinate structurilor operative şi celor de ordine publică.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii