Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoare a unor romane vândute în 500 de milioane de exemplare Scriitoarea Jackie Collins a murit astăzi, la vârsta de 77 de ani

ro

20 Sep, 2015 11:55 1396 Marime text
Scriitoarea Jackie Collins a murit astăzi, la vârsta de 77 de ani. Anunţul a fost făcut de membrii familiei sale, anunţă Reuters. Jackie Collins este sora mai tânără a actriței Joan Collins. Ea a murit în locuința ei din Los Angeles din cauza unui cancer mamar, după cum a spus purtătoarea ei de cuvânt, Melody Korenbrot.
Jackie Collins, născută în Marea Britanie, a creat personaje complexe, mânate de dorință sexuală, putere și lăcomie, iar romanele sale au fost traduse în peste 40 de limbi și s-au vândut în peste 500 de milioane de copii pe plan mondial. Romanele ei au tentă erotică şi au inclus adeseori personaje plasate în vârful industriei de la Hollywood. Potrivit site-ului oficial al romancierei, Jackie Collins a scris 32 de romane și toate au ajuns pe lista de bestselleruri a publicației The New York Times. Ea a urmat-o pe sora ei mai mare la Los Angeles atunci când era doar o adolescentă. A scris nu doar despre Hollywood, ci a avut succes în industria de divertisment și cu câteva romane ce au fost adaptate pentru televiziune.
Printre romanele ei de succes s-a aflat și volumul din 1983 "Hollywood Wives", despre o femeie care duce o viață de lux în spatele industriei filmului, dar și volumele "Lucky" (1985) și "Lady Boss" (1990) dintr-o serie dedicată unui personaj ambițios, Lucky Santangelo, care s-a născut într-o familie de mafioți.
Jackie Collins s-a confruntat însă și cu câteva controverse pe parcursul carierei sale, din cauza unor romane ale sale care erau atât de "fierbinți" încât au șocat personalități din lumea întreagă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii