Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început evenimentele dedicate Zilei Constanţei. Puteţi vizita Bricul Mircea şi Cazinoul!

ro

20 May, 2018 08:42 8740 Marime text
Bricul Mircea poate fi vizitat până luni 21 mai, inclusiv, între orele 09:00-18:00, în dana de pasagere a Portului Constanța. 
Sfârșitul de săptămână este plin de evenimente premergătoare „Zilei Constanței” sărbătorită, ca în fiecare an, de Sfinții Împărați Constantin și Elena. 
Începând de sâmbătă, RATC a pus la dispoziţia constănţenilor autobuzelor supraetajate, care vor circula până luni, 21 mai, între orele 09:00-18:00.  Linia specială va circula din oră în oră, pe traseul Gară CFR – Piața Far – Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bd. Elisabeta - str. Termele Romane – str. Negru Vodă - str. Mircea cel Bătrân - bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din stațiunea Mamaia.
Autobuzele supraetajate vor face opriri speciale la intrarea în dana de pasagere a Portului Constanța unde superbul Bric Mircea vă așteaptă să urcați pe punte și să-i descoperiți frumusețea. Nava școală va putea fi vizitată sâmbătă, 19 mai, între orele 15:00-18:00 iar în zilele de duminică, 20 mai și luni, 21 mai, între orele 09:00 – 18:00.
Și Muzeul de Artă Populară s-a alăturat inițiativei Primăriei municipiului Constanța de a marca Ziua Constanței și organizează două evenimente de excepție: timp de trei zile, în perioada 19-21 mai, se va desfășura Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea, prima manifestare de acest gen care aparține etniilor din Dobrogea. La târgul deschis pe platoul din fața instituției de cultură vor participa meșteri români, ruși lipoveni, bulgari, greci, turci, tătari și armeni. În interiorul muzeului, va putea fi vizitată expoziția temporară „ Multiculturalitatea dobrogeană”, aceasta fiind însoțită de un bogat material foto-documentar.
Și Cazinoul a fost inclus în programul special și va marca „Ziua Constanței” printr-un vernisaj deosebit, organizat de Ordinul Arhitecților din România, expoziție care va putea fi admirată începând de luni, 21 mai, între orele 10:00 -18:00. 
Toate aceste evenimente vor culmina luni, de Ziua Constanței, când pe străzile din municipiu va defila o paradă impresionantă, la care vor participa peste două mii de elevi, liceeni, studenți, sportivi, structuri militare, inclusiv jandarmi călare sau militari britanici și americani. Parada va pleca la ora 16:00 de la Sala Sporturilor și va ajunge până în Piața Ovidiu. 
Pentru ca toate evenimentele să se desfășoare în cele mai bune condiții, de duminică, 20 mai, ora 18:00, se va interzice oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe bd. Tomis, tronsonul Capitol – piața Ovidiu, inclusiv în parcările de la Poștă și de la Sala Sporturilor.
În ziua de 21 mai 2018, de la ora 14:00, se va restricționa parțial și temporar zona de deplasare de pe str. Mircea cel Bătrân cuprinsă între străzile Smârdan și Decebal, pentru a permite oprirea autobuzelor care vor transporta participanții la paradă. Începând cu ora 15:15 se va închide total circulația pe bd. Tomis, traseul de desfășurare al paradei, cuprins între zona Capitol și piața Ovidiu. De asemenea, va fi oprită circulația la intersecția b-dului Tomis cu str. Traian, respectiv intersecția b-dului Tomis cu bd. Ferdinand, fapt care va conduce la întârzieri ale mijloacelor de transport în comun de aproximativ 10-15 minute.
Pentru buna desfășurare a circulației se recomandă evitarea zonelor respective, iar Poliția Rutieră Constanța și Serviciul Rutier al Direcției Generale a Poliției Locale Constanța vor asigura dirijarea traficului și în alte intersecții, cum ar fi:
str. Mircea cel Bătrân cu b-dul Mamaia;
str. Răscoala 1907 cu b-dul Mamaia;
str. Mihai Viteazu cu b-dul Mamaia;
str. Mihai Viteazu cu b-dul Ferdinand;
str. Mihai Viteazu cu str. Traian;
str. Traian cu str. Termele Romane;
str. Răscoala 1907 cu b-dul Ferdinand.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii