Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:50 19 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Au fost confiscați zece câini și peste 100 de kg de vânat

ro

11 Jun, 2016 10:40 826 Marime text
Polițiștii structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase din opt județe au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic național.  

În perioada 9 mai – 1 iunie, peste 100 de polițiști de la structurile de arme, explozivi și substanțe periculoase și ordine publică, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au desfășurat 29 de acțiuni în județele Argeș, Bihor, Dolj, Giurgiu, Mehedinți, Olt, Teleorman și Satu-Mare, pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic național.

De asemenea, activitățile desfășurate au vizat descoperirea faptelelor de braconaj comise prin folosirea câinilor ogari și metiși ai acestora, legalitatea desfășurării activității de vânătoare individuală, la specia căprior, a corectitudinii completării autorizației de vânătoare, precum și verificarea caracteristicilor armelor folosite la vânătoare sau identificate asupra persoanelor controlate.

Pe timpul desfășurării activităților au fost constatate 24 de infracțiuni la Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, o infracțiune la regimul armelor și munițiilor și o infracțiune de fals intelectual.

Ca măsuri complementare, au fost confiscați  zece câini (6 din rasa ogar, 3 metiși și unul de altă rasă), un autovehicul, o carabină,  36 de lațuri și peste 100 de kg. de vânat.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii