Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Regatul Țărilor de Jos. Meteorologii au emis cod galben de vânt puternic

ro

21 Sep, 2018 15:37 873 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos cu privire la emiterea de către Institutul Regal olandez de Meteorologie a unui cod galben de vânt puternic și furtună pentru vineri, 21 septembrie 2018.

Potrivit MAE, în prima jumătate a zilei și a după-amiezii sunt posibile rafale puternice de vânt de 80-85 km/oră pe întreg teritoriului țării, cu excepţia Provinciei Limburg. În zona Mării Wadden, rafalele puternice de vânt, de până la 95 km/oră, pot continua până în cursul serii.

Compania de zbor KLM a anunţat anularea unui număr de aproximativ 100 de zboruri, spre şi dinspre destinaţii europene, iar Aeroportul Schiphol din Amsterdam avertizează că, din cauza vântului puternic, multe zboruri pot fi operate cu întârzieri sau pot fi anulate. De asemenea, pentru informaţii actualizate, serviciul aeroportuar Schiphol recomandă călătorilor să verifice site-ul sau aplicaţia acestui: https://www.schiphol.nl/en/messages/delays-and-cancellations-due-to-storm-this-friday-september-21st ori să contacteze compania care asigură zborul.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31703541580, +31703228612 și +31703319980, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Țărilor de jos: +31651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro/, http://meteoalarm.eu<http://meteoalarm.eu/>, www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>) care oferă informaţii și sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii