Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:25 03 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Croația. Au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt puternic

ro

22 Feb, 2019 17:34 649 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, începând cu data de 22 februarie 2019, au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt, cu intensificări puternice la rafală. Prognozele meteorologice pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarnerić, nordul Dalmației, indică o înrăutățire a condițiilor atmosferice, însoțită de vânt extrem de puternic, cu o viteză de peste 110 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim și în furnizarea energiei electrice.

Potrivit MAE, pentru data de 23 februarie 2019, regiunea Rijeka, canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarnerić, Dalmacija, Istra, Split, Dubrovnik se află sub avertizare meteorologică cod roșu de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 km/h, iar regiunea Gospić se află sub avertizare meteorologică cod  portocaliu de vânt.
Se recomandă, pentru informații actualizate, consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

În situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet  http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță"(http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii