Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție șoferi! Mai multe mașini parcate, ridicate de polițiștii locali din Constanța. Ce alte nereguli au fost sancționate (galerie foto)

ro

24 May, 2019 10:40 1906 Marime text
În data de 23.05.2019, poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au executat acţiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Constanța, în intervalul orar 06.00-22.00, au fost depistate o serie de nereguli rutiere pe drumurile publice din tronsonul cuprins între B.dul Mamaia, Str.Ion Rațiu, str.Cumpenei, B.dul Aurel Vlaicu, Șos Mangaliei, B.dul 1 Decembrie 1918, B.dul Ferdinand, Str. I.G Duca, B.dul Tomis, Str.Mircea cel Bătrân, Str.Traian, Str.Dezrobiri, Str.Soveja, B.dul Alexandru Lăpușneanu.

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei municipiului Constanța au constatat, în limita competențelor conferite de lege, un număr de 73 de încălcări ale normelor rutiere, din care:
- 60 opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002  privind circulația pe drumurile publice.
- 12 staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
- 1 ocupare a unui loc de parcare marcat corespunzător și destinat persoanelor cu dizabilități, în conformitate cu prevederile art.100, alin.1, lit.f din Legea 448/2006.

De asemenea, au fost ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanța un număr de 9 autovehicule parcate neregulamentar.
Totalul sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 73 în cuantum de 11.330 lei.

„Activități similare se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă recomandăm participanților la traficul rutier să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, să nu oprească /staționeze în locuri interzise precum treceri pentru pietoni, locuri speciale create pentru persoanele cu dizabilități, spațiul verde, intersectii, stații destinate mijloacelor de transport în comun, să acorde o atenție sporită atunci când sunt la volan, iar deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanța!” - au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Sursa foto: Poliția Locală Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii