Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:03 08 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție de unde le cumpărați copiilor jucării. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit în Portul Constanța (galerie foto)

ro

31 May, 2019 11:04 480 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 1.000.000 lei.
 
Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, în luna mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.
           
În urma controlului, au fost descoperite 14.300 jucării, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.
         

„Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile ad uc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 30.05.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” - au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă. 


De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.018.900 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale care se impun.

Sursa foto: Garda de Coastă
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii