Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi începe tabăra naţională SOR din Delta Dunării şi din zona litorală Chituc-Vadu

ro

16 Aug, 2013 07:57 2008 Marime text
În perioada 16-28 august se desfăşoară Tabăra Naţională SOR din Delta Dunării şi din zona Litorală Chituc-Vadu. „Şi în anul acesta, Tabăra SOR va avea două etape. Prima dintre ele este cea din perioada 16 - 24 august în Delta Dunării, în apropierea lacului Furtuna. De aici se va pleca spre Vadu, pentru cea de-a doua etapă, în care vom avea posibilitatea să observăm mai bine începutul  migraţiei spre sud al păsărilor. În această perioadă, în zonele lagunare şi litorale mereu pot apărea surprize ornitologice plăcute. La Vadu, tabăra va fi instalată în apropierea mării. Facem anunţul taberei cu întârziere, deoarece abia recent am primit aprobarea din partea ARBDD”, se menţionează pe site-ul SOR.
Activităţile pentru care administraţia rezervaţiei a autorizat tabăra în acest an sunt în principal cele cu caracter ştiinţific, legate de studiul avifaunei şi al habitatelor şi cele cu caracter educativ. Componenta educativă a taberei se referă mai ales la instruirea elevilor care au participat la proiectul “SALVEAZĂ DELTA! SCRIE VIITORUL!”, proiect SOR al Sucursalei Falco Tinnunculus - Covasna, la care au participat echipaje de elevi din mai multe judeţe, se mai precizează pe site-ul SOR.
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării este partener în proiect se doreste ca participantii să acumuleze cunoştinţe esenţiale despre rezervaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii