Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este ziua de naștere a premierului Viorica Dăncilă. Ce a declarat că își dorește ca dar la aniversare

ro

16 Dec, 2018 18:54 1505 Marime text
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că îşi doreşte de ziua sa de naştere ca "România să fie respectată" şi să "nu se mai încadreze în ţările de mâna a doua", conform Agerpres.ro

"Astăzi m-au întrebat foarte mulţi dintre dumneavoastră ce îmi doresc în această zi (16 decembrie, ziua sa de naştere - n.r.). Am să răspund public - îmi doresc sănătate, pentru că putere am, pentru că puterea mi-o daţi dumneavoastră, ca să putem să aducem cât mai multe lucruri bune pentru România şi pentru români. Îmi doresc ca România să fie tratată aşa cum trebuie, România să nu se mai încadreze în ţările de mâna a doua, România să fie respectată şi cred că pentru acest lucru trebuie ca fiecare dintre noi să ne aducem contribuţia. Eu, în calitate de premier, am să cer pentru ţara mea să fie întotdeauna tratată cu demnitate, să fie întotdeauna respectată şi să nu se mai întâmple, aşa cum a fost în alţi ani, să acceptăm ceea ce ni se impune, fără a avea propria noastră opinie, să acceptăm să fim criticaţi, când cu toţii ştim că nu merităm acest lucru, să acceptăm să fim sancţionaţi numai pentru că suntem o ţară din estul Europei", a afirmat Dăncilă.


Prim-ministrul a adăugat că este un proeuropean convins, dar acest lucru nu o va împiedica să ceară respect pentru România.

"În cele şase luni în care vom deţine Preşedinţia Consiliului UE, de fiecare dată mă voi gândi că în spatele meu vă aflaţi dumneavoastră şi miile de români care ne-au dat încrederea, care au un val de speranţă în ceea ce ne priveşte. Cred că, după aderarea noastră la NATO, după aderarea noastră la Uniunea Europeană, acesta este cel mai important proiect de ţară şi mă bucur foarte mult că acest proiect de ţară, ca şi cele două pe care le-am enumerat, sunt tot pe timpul guvernării PSD. Aşa cum am dus la capăt, aşa cum am sprijinit aderarea în NATO şi în Uniunea Europeană, sunt convinsă că vom duce la capăt cu succes şi Preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi sunt convinsă că, după aceste şase luni, vom fi trataţi aşa cum se cuvine, cu respect şi cu admiraţie", a completat Viorica Dăncilă. 

Sursa:  Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii